2009-11-17

How can we dance when our earth is turning?

Our earth is turning

Jag lyssnar på Beds Are Burning om igen och om igen. Och så tänker jag hur viktigt det är att vi gör något nu, hur viktigt det är att vi får med alla på tåget. Trots att vi gärna vill räcker det inte riktigt med 60 ungdomar som sitter på en Grön Ungdom kurs och lyssnar på fantastiska föredrag om hur vi gör den här planeten bättre och antecknar sig onda i händerna. Det behövs kanske för att peppa oss, men det viktigaste är att vi lyckas nå ut med budskapet.

Redan idag är vattenkrig vanligt i krigshärdar runt om i världen, se på Sudan och se på Israel-Palestina. Mycket mindre handlar om olika etnicitet än vi tror, mycket mer handlar om vattentillgång. Detta på grund av en torka orsakad av mänsklig global uppvärmning.

go by

Antalet naturkatastrofer blir fler och naturkatastroferna värre i takt med att koldioxidhalten i luften stiger och gör vi inte något snart så når vi över tvågradersmålet där ett antal såkallade "tipping points" uppnås och klimatförändringarna skenar. Vi kan helt enkelt inte forsätta med smutsig industri, smutsiga transporter, energiineffektiva hus, miljöovänlig mat. Det går inte

Men vi kan göra något. Vi måste göra något. Vi måste få regeringen och gemene man att förstå att ifall vi löser detta problemet så kommer vi få en bättre värld och bli betraktade som hjältar i framtiden. Vi måste börja flyga mindre och åka mer tåg, vi måste effektivisera industrin, vi måste se till att ha effektiva uppvärmingssystem och bra isolering så inte energin läcker, vi måste börja äta mindre kött. Men så kan vi förändra.

2 kommentarer:

Miljömammam sa...

Kolla in din klimatpåverkan på www.klimatkontot.se

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar