2009-02-14

Fjortonde i andra. Repris.

Idag är som ni säkert sett och hört och märkt Alla hjärtans dag. Ett väldigt kommersiellt påhitt med lite substans i. Egentligen mest dålig ursäkt för att inte vara kärleksfull och söt året om. För visst kan man ge den man gillar små saker eller skicka söta kort även om det inte är alla hjärtans dag. Om det är någon man är tillsammans med varför inte på någon års eller månadsdag. Annars, varför inte när det känns bäst. Jo för vi har ju det här som kallas alla hjärtans dag. Och då är det socialt accepterat att göra sådana saker. Varför inte annars? Varför kan vi inte klara av kärleken när vi lever i vardagen? Det undrar jag.

En annan aspekt av det här med alla hjärtans dagsfirande är det här med oss ensamma. Eller så ensamma kanske vi inte känner oss. Men vi som inte har någon vi är gifta, förlovade, ihop med eller bara kära i. Just vi. Vi tenderar att känna oss väldigt ensamma på alla hjärtans dag. Även om vi kanske inte är det. De flesta av oss har antagligen underbara vänner. Men det räknas inte riktigt idag. För vänskapskärlek räknas inte riktigt.

Trots allt så finns det bra aspekter med alla hjärtans dag. Att Hjärt och lungfonden gjort februati till Alla Barnhjärtans Månad är superbt. Man samlar in pengar för alla hjärtsjuka barn. Man kan köpa en fin pin, gå på välgörenhetskonsert eller bara ge en slant till ändamålet. Här finns kampanjsidan för den som är intresserad. Jag tycker vi borde ha mer sådant på alla hjärtans dag. Och så tycker jag att vi kan låta vänskapskärleken vara med på ett hörn. För alla har inte en hjärtevän. På det sättet.

Ett litet hjärta

Inga kommentarer: